Pohjalaisille osakunnille uusia opiskelija-asuntoja Vallilaan – hae sinäkin asuntoa Rautalammintien Huipusta!

 

 

Helsingin yliopiston Pohjois-Pohjalaiselle Osakunnalle (PPO) ja Etelä-Pohjalaiselle Osakunnalle (EPO) on valmistumassa uusia opiskelija-asuntoja Helsingin Vallilaan elokuun puolessavälissä 2021. Osakuntien asuntoja ovat tervetulleita hakemaan niin osakuntien nykyiset jäsenet kuin myös uudet jäsenet. 

Pohjalaisten osakuntien ylimääräinen asuntohaku Rautalammintien Huipun asuntoihin on 24.5. – 14.6.2021. Asukasvalinnat asuntoihin tehdään kesäkuun aikana, ja vuokrasopimukset alkavat 13.8.2021. Asuntoja haetaan Pohjalaisten osakuntien Kämppä-järjestelmässä: HAE TÄÄLTÄ

Rautalammintien Huipun asuntoja on varattu PPO:lle 10 yksiötä ja EPO:lle 24 yksiötä ja 2 kaksiota. PPO:n asuntoja hallinnoi Artin säätiö, joka on PPO:n ja Karjalaisen Osakunnan yhteinen säätiö.

Asunnot sijaitsevat Vallilassa osoitteessa Rautalammintie 3d, josta on hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi keskustakampukselle, Kumpulan kampukselle ja Triplaan. Kiinteistössä on kaksi saunaosastoa, pesutupa, kerhotila ja jokaiselle asunnolle oma häkkivarasto. Kiinteistössä ei ole autopaikkoja. Kohde on savuton.

Vesimaksu, nettiyhteys (50 MB) ja pesutuvan käyttö sisältyvät vuokraan. Kunkin vuokralaisen tulee tehdä oma sähkösopimus. Laajaa kotivakuutusta edellytetään. Vuokravakuus (takuuvuokra) on yhden kuukauden vuokraa vastaava määrä.

 

Millaisia Rautalammintien Huipun asunnot ovat?

PPO:n asunnot Rautalammintien Huipussa ovat yksiöitä:

8 kpl 29 m2, vuokra 498,80 e/kk

1 kpl 26,5 m2, vuokra 455,80 e/kk

1 kpl 34,5 m2, vuokra 593,40 e/kk

EPO:n asunnot Rautalammintien Huipussa ovat yksiöitä ja kaksioita:

17 kpl yksiö 29 m2, vuokra 498,80 e/kk

2 kpl yksiö 31 m2, vuokra 533,20 e/kk

1 kpl kaksio 47 m2 , vuokra 742,60 e/kk

1 kpl kaksio 46 m2, vuokra 726,80 e/kk

1 kpl yksiö 34,5 m2, vuokra 593,40 e/kk

1 kpl yksiö 28,5 m2, vuokra 490,20 e/kk

1 kpl yksiö 27,5 m2, vuokra 473,00 e/kk

1 kpl yksiö 26,5 m2, vuokra 455,80 e/kk

1 kpl yksiö 23,5 m2, vuokra 404,20 e/kk

 

 

Kuinka haen Rautalammintien Huipun asuntoa?

Huipun ylimääräinen asuntohaku järjestetään Kämppä-järjestelmässä 24.5. – 14.6.2021. Asukasvalinnat asuntoihin tehdään kesäkuun aikana, ja muuttamaan pääsee elokuun puolivälissä. Asuntoja haetaan Pohjalaisten osakuntien Kämppä-järjestelmässä: HAE TÄÄLTÄ

Rautalammintien Huipun asuntoja voivat hakea PPO:n ja EPOn jäsenet. PPO ja EPO ovat Helsingin yliopiston alaisuudessa toimivia opiskelijajärjestöjä, joihin opiskelijat yli korkeakoulu- ja tiedekuntarajojen voivat liittyä. Osakunnan jäseniä yhdistää tyypillisesti siteet kotiseutuun Pohjois-Suomessa tai Etelä-Pohjanmaalla, mutta osakuntaan ovat tervetulleita liittymään myös muualta kotoisin olevat.

Jos et vielä kuulu osakuntaan, voit liittyä PPO:hon tai EPO:on ja hakea asuntoa sen jälkeen. Seuraavasta kappaleesta löydät ohjeet, kuinka liittyä osakuntaan.

PPO:lla ja EPO:lla on runsaasti opiskelija-asuntoja Helsingissä nyt valmistuvan Rautalammintien Huipun lisäksi. Osakunnat järjestävät asuntohaun neljä kertaa vuodessa. Nyt järjestettävä asuntohaku on ylimääräinen, jossa jaetaan ensisijaisesti Huipun asunnot. Voit kuitenkin samalla lomakkeella hakea myös muita asuntoja.

 

Miten liityn osakuntaan?

 

Pohjois-Pohjalainen Osakunta:

PPO:n jäseniksi voivat liittyä:

ja

Osakunnan jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa.

Ohjeet osakuntaan liittymisestä ja jäsenmaksun maksamisesta löydät täältä: https://pohjoispohjalaiset.fi/osakuntaan-liittyminen/ Osakuntaan kirjautumisesta ole yhteydessä PPO:n toiminnanhoitaja Miia Kariluotoon (ppo-toiminnanhoitaja AT helsinki.fi). Kirjautumisen jälkeen voit hakea asuntoa Kämppä-järjestelmässä.

Jos aloitat opintosi syksyllä 2021 ja haluat hakea asuntoa, riittää, että maksat osakunnan jäsenmaksun ja toimitat siitä tositteen asuntohaun yhteydessä Kämppä-järjestelmässä.

Jos kuulut jo osakuntaan ja olet jo maksanut jäsenmaksun lukuvuodelta 2020-2021, voit täyttää hakemuksen suoraan Kämppä-järjestelmässä.

 

Etelä-Pohjalainen Osakunta:

EPOn jäseniksi voivat liittyä:

Osakunnan jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa. 

Jos opiskelet jo Helsingin yliopistossa tai muussa korkeakoulussa, ole yhteydessä EPO:n pääsihteeri Kaisla Saartenojaan (epo.paasihteeri AT gmail.com) ja pyydä ohjeita osakuntaan liittymiseksi. Tämän jälkeen voit hakea asuntoa Kämppä-järjestelmässä.

Jos aloitat opintosi syksyllä 2021 ja haluat hakea asuntoa, riittää, että maksat osakunnan jäsenmaksun ja toimitat siitä tositteen asuntohaun yhteydessä. Ole yhteydessä pääsihteeriin (epo.paasihteeri AT gmail.com), kun olet maksanut maksun. Tämän jälkeen voit hakea asuntoa Kämppä-järjestelmässä.

Jos kuulut jo osakuntaan ja olet jo maksanut jäsenmaksun lukuvuodelta 2020-2021, voit täyttää hakemuksen suoraan Kämppä-järjestelmässä.

 

Mitä muuta osakunnan jäsenyydestä hyötyy?

Osakunta tarjoaa jäsenilleen myös paljon muuta kuin asuntoja. PPO:lla ja EPO:lla on yhdessä ruotsinkielisen Vasa Nationin kanssa oma Ostrobotnia-talo Etu-Töölössä. Ostrobotnian 5. kerroksessa sijaitsevat osakuntalaisten vapaassa käytössä olevat osakuntatilat, joissa osakunnat järjestävät säännöllisesti erilaisia juhlia ja tapahtumia. Järjestämme myös erilaisia excursioita ja esimerkiksi liikunta- ja kulttuuritoimintaa.

Osakunnat omistavat Ostrobotnialla sijaitsevat ravintolat, joista osakuntien jäsenet saavat alennuksia. Osakunnat jakavat myös jäsenilleen stipendejä. 

Kaikki uudet ja vanhat jäsenet ovat tervetulleita mukaan osallistumaan osakuntien toimintaan!

 

Hakijan muistilista Kämppä-järjestelmään

 

Kysyttävää?

Osakuntien asuntovastaavien yhteystiedot:

PPO: Aleksi Pikka, ppo-asuntovastaava AT helsinki.fi

EPO: Roosa Harju, epo-asuntovastaava AT helsinki.fi

Pohjalaisten asuntotoimisto:

Asuntosihteeri Timo Laitila, pv-asuntosihteeri AT helsinki.fi
Puh. 050 408 2749 (tavoitettavissa arki-iltaisin)

 

Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan verkkosivut: pohjoispohjalaiset.fi

Etelä-Pohjalaisen Osakunnan verkkosivut: epo.osakunta.fi

 

Kämppä-hakujärjestelmä: HAE TÄÄLTÄ

 

Liitteet

Asuntojen pohjakuvat