POHJALAISTEN OSAKUNTIEN TILAT

Etu-Töölössä sijaitsevasta historiallisesta osakuntatalosta, Ostrobotnia-talosta, ovat Pohjalaisten osakuntien käytössä viides kerros sekä kellarikerroksen saunatilat. Viidennessä kerroksessa sijaitsevat osakuntien ja Pohjalaisten Talosäätiö Ostrobotnian toimisto, sekä asuntotoimisto. Tapahtumatiloja kerroksessa ovat juhlasali, teatteri, klubihuone, kokoushuone ja salonki. Lisäksi kerroksessa on hyvin varusteltu keittiö, sekä monipuoliseksi opiskelutilaksi vastikään uudistettu kirjasto. Kirjastosta lisää omalla sivullaan.

Juhlasalissa järjestetään suurin osa osakuntien pöytäjuhlista. Muissa isoissa bileissä hyvällä äänentoistolla varustettu sali voi toimia niin Beerpong-turnauksen areenana, kuin tanssilattianakin. Arkena mm. Pohjalaisten Osakuntien Laulajat ja Pohjalaisten Tanssikerho hyödyntävät avointa tilaa.

Teatteri on osakuntien osakunnan lähin vastine olohuoneelle. Lukuisat sohvat mahdollistavat rennon oleskelun ja videotykki sekä pelikonsolit tarjoavat viihdettä. Teatterissa järjestetään usein kahvikestejä, lautapeli-iltoja, leffailtoja ja muunlaista toimintaa. Usein bileiden jatkoilla teatterista löytää hiukan rauhallisemman paikan, kun musiikki villitsee juhlakansaa klubihuoneessa ja juhlasalissa.

Klubihuoneessa on juhlasalin tavoin tehokas äänentoisto, mutta sen lisäksi sohvia ja nojatuoleja oleskelua varten. Huoneessa on kuitenkin tarpeeksi tilaa myös pienemmille pöytäjuhlille tai bileille.

Kokoushuonetta täyttää suuri pöytä, jonka ääressä järjestetään monenlaisia kokouksia. Huone on omiaan myös muihin tilanteisiin, joissa täytyy päästä saman pöydän ääreen, kuten lautapelit tai tapahtumien suunnittelu.

Salonki on arkiseen ajanviettoon tarkoitettu tila, jossa voi keittää kahvit, rentoutua sohvalla ja lukea vaikkapa lehteä. Tai vaikkapa pelata pleikkaria tai biljardia, tila taipuu moneksi.

Bottan kellarikerroksessa sijaitsee Möykkä-niminen saunatila. Kulku kellarikerrokseen tapahtuu talon sisäpihalta. Möykässä on saunan ja pukuhuoneen lisäksi pieni keittiö ja juhlatila, ja pienempiä tapahtumia voidaankin järjestää kokonaan siellä.

Juhlanjärjestäjien on syytä myös lukea osakuntatilojen ohjesäännöt ja keittiön järjestyssäännöt.

Aktiivisten osakuntalaisten on mahdollista pyytää osakuntatiloja rajatusti henkilökohtaiseen käyttöön (nk. aktiivilaina) pääsääntöisesti kerran osakuntauran aikana. Lainoja ei myönnetä yliopiston opetusperiodien aikana, johtuen siitä, että tilat ovat tällöin varattuina osakuntien toimintaan.

Möykän ulosvuokrauksesta vastaa Pohjalaisten Talosäätiö Ostrobotnia. Lisätietoja voi kysyä osoitteesta: ulosvuokraus(at)ostrobotnia.fi