KERHOT

YPPELI

Lautapelikerho on Pohjalaisen Valtuuskunnan alainen kerho, jonka tarkoituksena on tukea pohjalaisten osakuntien – EPO, PPO ja VN – jäseniä lautapeliharrastuksessa sen kaikissa muodoissa.

Kerho kokoontuu kahdesta neljään kertaan kuukaudessa Ostrobotnialle pelailemaan legendaarisia klassikoita ja eeppisiä uutuuksia, ja järjestää innokkaasti ajankohtaisia teematapahtumia. YPPELI:n fb-ryhmä toimii kerhon keskustelukenttänä ja apuna tiedottamisessa, mutta virallinen tiedotuskanava on sähköpostilista.

Mikäli haluat mukaan kerhon toimintaan tai ihmettelet muuten vain – ota yhteyttä johonkin kerhon virkailijoista!

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat eli POL on sekakuoro, jonka tavoitteena on ylläpitää monipuolista ja korkeatasoista lauluperinnettä sekä tehdä tunnetuksi erityisesti pohjalaista musiikkia. Kullekin kuorokaudelle valitsemme teeman, jonka ympärille konsertti kootaan. Ohjelmistomme ulottuu renessanssimusiikista kevyeen musiikkiin, ja luonnollisena osana repertuaaria ovat pohjalaissäveltäjien, kuten Toivo Kuulan ja Leevi Madetojan, teokset.

POL harjoittelee musiikin maisteri Julia Laineman johdolla maanantaisin Ostrobotnian osakuntatiloissa kello 18–21. Harjoitusten yhteydessä kuorolaisilla on mahdollisuus saada ammattilaulunopettajien opetusta. Kuoro pitää säännöllisesti omia konserttejaan ja lähtee myös innokkaasti mukaan erilaisiin yhteistyöprojekteihin muiden kuorojen ja orkestereiden kanssa.

Lisätietoa saat kuoromme nettisivuilta.

POL:n kotisivut

Pohjalaisten Osakuntien Tanssikerho

Jos tanssiminen kiinnostaa, mutta et ole vielä uskaltanut tai muuten vain ehtinyt opettelemaan, tai osaat jo hieman tanssia, mutta kaipaat lisäoppia ja maailmanmukavimpien tanssivien ihmisten seuraa, on Pohjalaisten tanssikerho juuri Sinua varten. Täällä voit kehittää tanssitaitojasi erinomaisten opettajien opastuksella ja tutustua lähietäisyydeltä muihin tanssiviin pohjalaisiin. Omaa paria et välttämättä tarvitse, mutta voit ilomielin kaapata kaverisi mukaan, jos se ei väkivaltaa vaadi.

Tanssikerho harjoittelee tiistaisin kahdessa vuorossa: ensin alkeiskurssilaiset ja sitten jo hieman edistyneet. Opetussuunnitelmassa on mm. jive, hidas valssi, tango, one-step/fox, cha cha ja samba. Teemme myös excuja tanssipaikkoihin.

Lisätietoja ja kurssien alkamisajat saat vaikkapa osakuntien ilmoitustaululta, sähköpostilistoilta tai netistä.

Tanssikerhon kotisivut

Österbottniska Översättningsklubben (ÖÖK)

ÖÖK (Österbottniska Översättningsklubben) on yhteispohjalainen hupailukerho, jossa vi talar öökiska (svenskan och finskan yhtä aikaa mycket huonosti) ja träffar gurkamopederna, ordnar fester, yms. Alla österbottningar och också muut osakuntalaiset är tervetulleita.

Kokkola-Amigos

Kokkola-Amigos on kerho, jonka tarkoituksena on kerätä yhteen Kokkolasta ja sen lähiympäristöstä tulleita pohjalaisia opiskelijoita, järjestää Kokkola-aiheisia tapahtumia ja ylläpitää kokkolalaista mentaliteettia. Kerho toimii samalla Keski-Pohjanmaan epävirallisena maakuntakerhona. Kerho järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia erilaisista saunaillosta sekä illanvietoista aina Kokkolaan suuntautuvaan kesäretkeen. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki Kokkola- sekä Keski-Pohjanmaamieliset.