KERHOT

YPPELI

YPPELI on yhteispohjalainen lautapelikerho, joka järjestää hyvin aktiivisesti ja monipuolisesti lautapeli-iltoja Ostrobotnialla. Kerhon omistamat pelikokoelmat ovat hyvin laajat ja sisältävät kaikenlaista korttipeleistä seurapeleihin. Perinteisten lautapelien lisäksi YPPELIn Telegram-kanavalla organisoidaan roolipeli-iltoja ja verkkopelimeininkejä.

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat eli POL on sekakuoro, jonka tavoitteena on ylläpitää monipuolista ja korkeatasoista lauluperinnettä sekä tehdä tunnetuksi erityisesti pohjalaista musiikkia. Kullekin kuorokaudelle valitsemme teeman, jonka ympärille konsertti kootaan. Ohjelmistomme ulottuu renessanssimusiikista kevyeen musiikkiin, ja luonnollisena osana repertuaaria ovat pohjalaissäveltäjien, kuten Toivo Kuulan ja Leevi Madetojan, teokset.

POL harjoittelee musiikin maisteri Julia Laineman johdolla maanantaisin Ostrobotnian osakuntatiloissa kello 18–21. Harjoitusten yhteydessä kuorolaisilla on mahdollisuus saada ammattilaulunopettajien opetusta. Kuoro pitää säännöllisesti omia konserttejaan ja lähtee myös innokkaasti mukaan erilaisiin yhteistyöprojekteihin muiden kuorojen ja orkestereiden kanssa.

Lisätietoa saat kuoromme nettisivuilta.

POL:n kotisivut

Pohjalaisten Osakuntien Tanssikerho

Jos tanssiminen kiinnostaa, mutta et ole vielä uskaltanut tai muuten vain ehtinyt opettelemaan, tai osaat jo hieman tanssia, mutta kaipaat lisäoppia ja maailmanmukavimpien tanssivien ihmisten seuraa, on Pohjalaisten tanssikerho juuri Sinua varten. Täällä voit kehittää tanssitaitojasi erinomaisten opettajien opastuksella ja tutustua lähietäisyydeltä muihin tanssiviin pohjalaisiin. Omaa paria et välttämättä tarvitse, mutta voit ilomielin kaapata kaverisi mukaan, jos se ei väkivaltaa vaadi.

Tanssikerho harjoittelee tiistaisin kahdessa vuorossa: ensin alkeiskurssilaiset ja sitten jo hieman edistyneet. Opetussuunnitelmassa on mm. jive, hidas valssi, tango, one-step/fox, cha cha ja samba. Teemme myös excuja tanssipaikkoihin.

Lisätietoja ja kurssien alkamisajat saat vaikkapa osakuntien ilmoitustaululta, sähköpostilistoilta tai netistä.

Tanssikerhon kotisivut

Österbottniska Översättningsklubben (ÖÖK)

ÖÖK (Österbottniska Översättningsklubben) on yhteispohjalainen hupailukerho, jossa vi talar öökiska (svenskan och finskan yhtä aikaa mycket huonosti) ja träffar gurkamopederna, ordnar fester, yms. Alla österbottningar och också muut osakuntalaiset är tervetulleita.

Kokkola-Amigos

Kokkola-Amigos on kerho, jonka tarkoituksena on kerätä yhteen Kokkolasta ja sen lähiympäristöstä tulleita pohjalaisia opiskelijoita, järjestää Kokkola-aiheisia tapahtumia ja ylläpitää kokkolalaista mentaliteettia. Kerho toimii samalla Keski-Pohjanmaan epävirallisena maakuntakerhona. Kerho järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia erilaisista saunaillosta sekä illanvietoista aina Kokkolaan suuntautuvaan kesäretkeen. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki Kokkola- sekä Keski-Pohjanmaamieliset.

Pohjalainen Maanpuolustuskerho (PMPK)

Pohjalainen Maanpuolustuskerho PMPK pyrkii sääntöjensä mukaan järjestämään toimintaa, joka koskisi suurinta osaa pohjalaisten osakuntien jäsenistöstä. Näitä olisivat urheilutoiminta, yleishyödylliset koulutustilaisuudet, juhlat ja muu yleistä maanpuolustushenkeä nostattava toiminta.

Varsinaista reserviläistoimintaa kerho ei järjestä, vaan reserviläistoiminnan tiimoilta ollaan yhteydessä Akateeminen Maanpuolustusyhdistys ARU:n ja muiden osakuntien vastaavien kerhojen suuntaan.

Pohjalaiset Polyteekkarit (PoPo)

Pohjalaiset Polyteekkarit (kaverien kesken PoPo) on iteratiivisesti pohjanmaalaista teekkariutta kehittävä ja pohjalaisia teekkareita yhdistävä järjestö. Sitseille ja muutenkin toimintaan ovat erittäin tervetulleita kaikki pohjalaiset, pohjalaismieliset, teekkarit sekä teekkarinmieliset.

Pohjalaiset Teologit

Pohjalaisten Teologien tarkoituksena on yhdistää teologian opiskelijat Helsingin yliopiston Pohjalaisissa osakunnissa, luoda ja vaalia teologian opiskelijoille perinteitä ja tapoja Pohjalaisissa osakunnissa sekä lisätä mielenkiintoista ja hyödyllistä sisältöä jäsentensä vapaa-aikaan.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho järjestää teologisiin teemoihin liittyviä iltamia ja tarjoaa jäsenilleen ja toiminnasta kiinnostuneille matalan kynnyksen tapahtumia ja excursioita.

Yhteispohjalainen panoseura

Panoseura on kerho, jonka päätavoitteena on vaalia yhteispohjalaista olutkulttuuria niin oman oluen tekemisestä oluthenkisen toiminnan järjestämiseen.