Fuksi INFO

 

Uusien opiskelijoiden asunnonhakumenettelystä – KOSKEE VAIN ASUNTOHAKUA 22.7.

Olemme varanneet uusille opiskelijoille (ensimmäistä perustutkintoa syksyllä aloittaville) jonkin verran asuntoja, jotka vapautuvat 1.9. alkaen. Viime vuosina vain noin 20% hakijoista sai asunnon kauttamme. Asunnot ovat pieniä yksiöitä Vallilasta (17,5m2) tai soluasuntoja Domus Academicalta. Domman asunnot jaetaan vain Helsingin yliopiston opiskelijoille.

Jätä asuntohakemuksesi viimeistään 22.7. (perillä toimistossa ma 22.7.) Kaikki hakemukset käsitellään vasta tämän jälkeen ja asuntotarjoukset pyritään tekemään ke 31.7. mennessä. Uusille opiskelijoille varatut asunnot tullaan arpomaan. Menettelytapa on tasapuolinen kaikille kanta-alueelta pääkaupunkiseudulle muuttaville. Hakemukset, jotka eivät tuottaneet asuntoa arvonnassa, tullaan liittämään varsinaiseen asuntojonoon ja sitä kautta asunto on mahdollista saada myöhemmin syksyllä tai kevään aikana. Asuntotarjoukset tehdään kaikki puhelimitse sekä sähköpostitse. Arvonnassa rannalle jääneille ei ilmoiteta asiasta erikseen.

Hakemukseen tulee liittää vähintään

1) hyväksymiskirje oppilaitoksesta,

2) verotustodistus viimeisimmästä valmistuneesta verotuksesta (tämä tarkoittaa useimmilla hakijoilla verovuotta 2018) ja

3) todistus osakunnan jäsenyydestä (kuittikopio jäsenmaksusta).

Asuntoa hakiessa osakunnan jäsenmaksu tulee olla maksettu. Osakuntaan on kirjoittauduttava syyskuun loppuun mennessä.

Tarkemmat ohjeet näet kohdasta hakuohjeet ja hakulomakkeen voit tulostaa tämän linkin takaa.

Huom!
Jos/kun sinulle tullaan tekemään asuntotarjous muualta niin harkitse vakavasti sen hyväksymistä. Opiskelun kannalta on tärkeää, että on katto pään päällä, vaikka asunto sijaitsisikin kaukana oppilaitoksestasi. Helsingissä 30 minuutin matkustusaika julkisilla kulkuvälineillä on täysin normaalia.