FAQ

Minulta lähtee asunto alta. Onko teillä tarjota minulle asuntoa ensi kuun alusta?
Todennäköisin vastaus on, että valitettavasti ei ole. Haku meidän asuntoihin tapahtuu kolmesti vuodessa, huhti-, elo- ja joulukuussa. Tuolloin hakemukset pisteytetään ja niistä muodostetaan jono. Kaikki vapautuvat asunnot jaetaan voimassa olevan asuntojonon mukaan. Yksiöiden kysyntä on tällä hetkellä suuri, eli asuntojono on melkoinen.

Olen tulossa Helsinkiin KESÄTÖIHIN / VALMENNUSKURSSILLE, voinko saada asunnon?
Pääsääntöisesti asunnot jaetaan lukukausien aikana opiskelijoille, joilla on opiskelupaikka pääkaupunkiseudulla. Kesäisin 1.6. – 31.8. välisenä aikana asuntoja voidaan myös vuokrata kesäasunnoiksi. Yleisin tapa saada lyhytaikainen kämppä on alivuokraus. Voit jättää lyhyen ilmoituksen ”halutaan kesäkämppä” asuntosihteerille. Hän välittää tiedon eteenpäin, jos potentiaalisia alivuokranantajia ilmaantuu.

Koska TAKUUMAKSUNI palautetaan?
Ulosmuuttoilmoituslomakkeessa on kysytty tilinumerosi. Jos olet palauttanut lomakkeen, asunto on ollut siivottu ja kunnossa sekä rästivuokria ei ole, niin saat takuumaksusi takaisin noin kuukauden sisällä ulosmuuttamisesta. Ellei takuumaksua ala kuulumaan niin ota yhteyttä isännöitsijätoimistoon.

Mistä saan AUTOPAIKAN uudelle Ferrarilleni?
Taloille kuuluu tietty määrä autopaikkoja, joista osa on varattu talon asukkaille ja osa asukkaiden vieraille. Autopaikoista peritään erillinen autopaikkamaksu. Sen suuruus vaihtelee sen mukaan kuuluuko autopaikkaan lämpöpistoke vai onko kyse ns. kylmästä paikasta. Autopaikkavarauksia hoitaa, joko Kiinteistöhuolto Monto (Vallila ja Patola) tai Kiinteistönhoitaja Sami Alamaa (Puistola).

Milloin saan vuokrakuittini?
Vuokrakuitit saat uuden asuntosi postilaatikkoon noin viikon kuluessa vuokrasopimuksesi alkamispäivästä. Asuntosihteeri lähettää vuokrasopimuksesi isännöitsijätoimistoon ja he tekevät sinulle henkilökohtaisella viitenumerolla varustetun maksulomakkeen.

KELA haluaa opintotukihakemuksen liitteeksi T-lomakkeen tai talonkirjaotteen. Mistä saan sellaisen?
Asunnoissamme asuvien Helsingin yliopiston opiskelijoiden ei tarvitse toimittaa T-lomaketta opintotukihakemuksen liitteenä. Kopio vuokrasopimuksesta ja maksetusta vuokrasta riittää.
Muut kuin HY:n opiskelijat sen sijaat tarvitsevat T-lomakkeen tai talonkirjaotteen, jos haluavat nostaa opintotuen asumislisää. T-lomakkeen täyttää Kiinteistöhuolto. Sen jälkeen, kun olet muuttanut kohteeseen. Voit pyytää Kiinteistöhuoltoa tekemään talokirjaotteen jo aiemmin, mutta voit lunastaa sen vasta, kun olet virallisesti muuttanut uuteen asuntoosi.

Voinko muuttaa jo aikaisemmin?
Kyllä, JOS edellinen asukas on palauttanut avaimensa ja muuttanut pois.

Kuka tulevassa asunnossani asuu nyt?
Asuntosihteeri kertoo sinulle edellisen asukkaan nimen ja numeron vuokrasopimusta kirjoittaessa, jos hänellä on ne saatavilla ja hänellä on lupa luovuttaa tiedot eteenpäin.