Irtisanominen

 

Asukkaan irtisanomisaika on yksi kuukausi ja se lasketaan kalenterikuukauden viimeisestä päivästä alkaen. Irtisanominen on tehtävä aina KIRJALLISESTI.

Voit tulostaa irtisanomispohjan viereisestä kuvakkeesta tai kirjoittaa vapaamuotoisen irtisanomisilmoituksen. Siitä tulee käydä ilmi nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, milloin asunto on edelleen vuokrattavissa, päiväys ja allekirjoitus. Kimppa- / perheasuntojen kohdalla kaikkien vuokralaisten tulee allekirjoittaa irtisanominen.

Toimita irtisanominen asuntotoimistoon. Asuntosihteeri päivystää toimistolla keskiviikkoisin klo 18.00 – 19.30, joten tuo se paikan päälle tai anna postin hoitaa asia.

Pohjalainen Valtuuskunta
Rautalammintie 3 B, pohjakerros
00550 HELSINKI

Jos irtisanominen jostain syystä jää hyvin kuun loppuun ja haluat vuokravastuusi päättyvän seuraavan kuun lopussa. Ota yhteyttä asuntosihteeriin sähköpostitse ja ilmoita, että olet aikeissa vielä irtisanoa asuntosi kuluvan kuun aikana.

Esim 1. Pertti irtisanoo asuntonsa 21. lokakuuta. Irtisanominen lasketaan lokakuun viimeisestä päivästä yksi kuukausi eteenpäin. Pertin vuokravastuu päättyy näin ollen marraskuun lopussa.

Esim 2. Kirsi tietää muuttavansa pois asunnosta huhtikuun lopussa. Hänen täytyy jättää irtisanomisilmoitus viimeistään maaliskuun viimeisenä päivänä. Kirsi on fiksu ja ei jätä asioita viime tippaan. Hän jättää irtisanomisen jo helmikuussa ja ilmoittaa, että asunto on edelleen vuokrattavissa toukokuun alusta lähtien. Tässä tapauksessa asuntosihteeri on erittäin iloinen ja tarjoaa Kirsille tikkukaramellin.